PENAJA

Tuesday, 23 February 2016

kerja pemasangan air cond

ok post kali ini nak cerita pasang kerja pemasangan air cond. pemasangan ni dilakukan di impiana bayu homestay. rumah aku la 2.y xleh nak duduk lagi sb jauh dri tempt kerja. huhuhu.

aku beli 3 buah air cond je walaupun bilik ada 4. ni semua sebab xd bajet.sadis. aku beli di lazada!. sampai yang datang pasang pn pelik air cond pn boleh beli online. untuk makluman uma aku 2 70% barang2 dalam 2 beli online. ptot bagi nama online homestay je ari 2 hehe...

aku beli 2 unit jenama electrolux 1.0HP dan 1 unit jenama york 1.5 HP. total harga dalam rm2550. ok kot kan?. ke xok huhu...bila yang datang pasang 2 tanya harga aku ckp york harga rm1050. dia kata xtau beza harganya.tenson lak aku. untuk makluman york yang beli kt lazada ni york johnson control. dia kata york johonson ni adalah york dari china. so kualiti dia rensh skit.lagi aku sakit ati.xjaga perasaan costumer tol huhu. tp aku positif la myb dia nak ckp lain kali beli dgn dia. tp jujurnya aku puas hati dengan air cond yang aku beli ni

kos pasang air cond ni dia bg rm180 seunit bawah 2HP. tp xtermasuk pemegang outdoor unit. y tu tambah rm15. ermm sama je aku rasa harga pasang dengan tempt lain. orang lain aku tnya rm200. myb pakej dengan pemegang. rate aku tgok kt google dia kata pasang air cond dalam rm180-rm230...sebelum pasang aku tnya ada x caj2 lain.dia kata xd.so aku rasa gembiralah. tp sblm pasang dia tgok rumah dan ckp ada beberapa kne tambah sebab dia bg free 8kaki je jarak indoor dan outdoor unit.lg pulak dalam master room kne pasang sarung wayar 2. so kne tambah. kt bilik belakang tgkat atas outdoor unit dia pasang kt tgkat bawah.so tambah skit lg. sekaki dia kata rm9. aku ok la pasal 2.aku paham. tp yang hampeh bila dapat bill dia letak harga pasang air cond rm540 tambah lain2 rm160.jumlah rm700. y ni aku xpuas hati.sb xjelas.mcm bagi harga cincai je.leh plak harga genap..tp aku bayar je lah.tp masih rasa tertipu huhu....

buat setakat ini aku puas hati dengan kualiti air cond 2. bukan 24 je dh rasa kedinginanya. aku pling risau jenama electrolux 2 la sebab tkut xsejuk. tp akhirnya aku puas hati sebab sejuk dan senyap berbanding york. kuasa kiupas dia ada sikit bunyi.

tp bila fikir2 balik ada baiknya beli air cond d kedai.sebab jika rosak senang.kalau online payah betul x. harga kalau xjauh beza baik ambil di kedai...terpulanglah pada korang

ini air cond jenama electrolux yang aku beli. jenama ni berasal dari sweeden tp xtau air cond ni buatan china rasanya. 1Hp dengan harga rm729....ok kan harga 2

ni air cond york yang aku beli. 1.5hp harga rm1069...dua2 air cond ni xd caj penghantaran. antara dua jenama ni york palaing majulah, disply suhu pn cantik try tgok. alat kawalan jauh pn canggih. tp electrolux serius senyap.


kalau ada salah ejaan 2 paham2 kan je la hehe

1 comment:

  1. SAYA SEKELUARGA INGIN MENGUCAPKAN BANYAK TERIMAH KASIH KEPADA AKI NAWE BERKAT BANTUANNNYA SEMUA HUTANG HUTANG SAYA SUDAH PADA LUNAS SEMUA BAHKAN SEKARAN SAYA SUDAH BISA BUKA TOKO SENDIRI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN AKI YG TELAH MEMBERIKAN ANKA JITUNYA KEPADA SAYA DAN ALHAMDULILLAH ITU BENER2 TERBUKTI TEMBUS..BAGI ANDA YG INGIN SEPERTI SAYA DAN YANG SANGAT MEMERLUKAN ANGKA RITUAL 2D 3D 4D YANG DIJAMIN 100% TEMBUS SILAHKAN HUBUNGI AKI NAWE DI 085-218-379-259 ATAU KLIK SITUS DANA GAIB

    ReplyDelete